Apple și Broadcom trebuie să plătească despăgubiri de 1,1 miliarde de dolari către Caltech

Companiile de tehnologie Apple și Broadcom trebuie să plătească despăgubiri de 1,1 miliarde de dolari Institutului Tehnologic din California (Caltech). Cele două companii au fost găsite vinovate într-un proces de încălcare a mai multor brevete pentru tehnologii de transmisie Wi-Fi, anunță Associated Press.

Apple va trebui să plătească 838 de milioane de dolari ca daune, în timp ce Broadcom, producător de semiconductoare, va achita 270 de milioane de dolari. Broadcom a fost acuzată de încălcarea brevetelor depuse de cercetătorii Caltech la cipurile sale care sunt parte din dispozitivele iPhone, iPad, ceasuri inteligente și alte dispozitive Apple.

Caltech, una din cele mai faimoase universități de tehnologie, a răspuns că este mulțumită de verdictul juriului din Los Angeles. „Ca instituție de învățământ superior non-profit, Caltech se angajează să-și protejeze proprietatea intelectuală în îndeplinirea misiunii sale de a extinde cunoștințele umane și de a aduce beneficii societății prin cercetare integrată cu educația”, se arată într-o declarație a universității.

Apple și Broadcom sunt așteptate să facă apel la decizie.

Săptămâna trecută, Broadcom a anunțat că a ajuns la un acord pentru a continua să furnizeze componente pentru dispozitivele Apple în următorii trei ani, contract care ar urma să genereze 15 miliarde de dolari în venituri. Nici Broadcom, nici Apple nu au comentat decizia de încălcare a brevetelor și nici efectul acesteia de asupra acordului dintre cele două firme.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS