Aplicația care ajută persoanele cu alergii să evite zonele care le-ar putea declanșa crize

Veselie mare cu soarele binevoitor din ultimele zile. Probleme mari pentru cei care au alergii primăvara. Butonând prin magazinele de aplicații, Julia Nagy a descoperit și testat Air Matters, o aplicație cu o grămadă de date despre calitatea aerului în zona în care vă aflați.

Aplicația Air Matters este disponibilă atât pe IOS cât și pe Android. Și este gratuită, varianta aceasta fiind suficientă pentru cei mai mulți utilizatori. Va trebui să vă activați opțiunea de localizare pentru date cât mai exacte. Aveți și posibilitatea să selectați localitatea din meniu.

Odată parcurși acești pași pe ecran apare un indicator numit allergy risk care în București era – în momentul în care am consultat aplicația – la nivelul de 8,4 pe o scară de la 1 la 12. Aplicația îți arată și o analiză a polenului din aer, defalcat pe categorii de plante care pot fi alergene precum: ambrozia, mesteacănul sau pelinul.

De asemenea, aplicația spune temeperatura, umiditatea din aer dar și cu cât bate vântul. Aplicația include și o prognoză pe zile și pe ore.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS