Apartamentul lui Jimi Hendrix din Londra, transformat în muzeu – VIDEO

Apartamentul în care legendarul chitarist american Jimi Hendrix a locuit împreună cu iubita sa Kathy Etchingham, în perioada 1968-1969, la Londra, a fost transformat în muzeu și va putea fi vizitat începând de miercuri, informează The Guardian.

Situat în cartierul Mayfair, la 23 Brook Street, apartamentul se află la etajul al treilea și este locul unde Hendrix a revoluționat muzica timpului său şi a descoperit muzica lui Georg Haendel.

Exponatele sunt aşezate exact aşa cum erau în perioada anilor 1960, datorită memoriei lui Kathy și a unor fotografii. Vizitatorii vor vedea albumele pe care le ascultau cei doi, un pick-up, un disc cu Bob Dylan, un joc Monopoly sau șemineul decorat cu pene.

jimi hendrix

Pe podeaua acoperită cu covoare persane sunt așezate un serviciu de ceai, două telefoane și un televizor.

muzeu jimi hendrix londra (3)

Oglinda și măsuța joasă sunt cele originale, iar pe noptieră se pot vedea un manuscris și un aparat de înregistrare portabil. Este cu „adevărat ca atunci”, spune Kathy Etchingham, prima femeie DJ din capitala britanică în anii 1960.

muzeu jimi hendrix londra (2)

Apartamentul se găsește într-o clădire care se învecinează, la numărul 25, cu aceea ocupată în secolul al XVIII-lea de compozitorul Georg Haendel, transformată între timp în muzeu.

Biletul de intrare în muzeu costă 7,5 lire sterline.

Foto: REUTERS

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS