Apa Nova caută să liniştească bucureştenii prin SMS

După ce azi a fost o concentrație mai mare de clor în apă iar pe rețelele sociale au circulat mai multe mesaje false privind o recomandare de a nu mai consuma apa de la robinet pentru cel puțin 48 de ore, Apa Nova a început să caute să liniştească bucureştenii şi prin SMS.

În prealabil, compania informase într-un comunicat că apa este în continuare sigură pentru consum, deşi cantitatea de clor, sesizată imediat de bucureşteni, este mai mare decât în mod obişnuit.

Ce conține SMS-ul Apa Nova: “Prezenta clorului in apa indica potabilitate.Pentru o informare corecta privind calitatea apei de la robinet consultati site-ul Apa Nova”

Într-un comunicat transmis Europa FM, Apa Nova explică de ce mai mulți bucureșteni au resimțit azi un puternic miros de clor atunci când au dat drumul la apă.

”Ca urmare a topirii bruște a depunerilor de gheață și zăpadă, cu efect de spălare a suprafețelor atinse, s-a produs o încărcare mai mare a râurilor Argeș și Dâmbovița. Deprecierea temporară a calității apei râurilor a fost compensată prin măsuri de tratare.

Niciun parametru de calitate al apei potabile produse nu a depășit limita legală.

În plus, pe lângă monitorizarea online (continuă 24h/24) în puncte strategice ale sistemului de alimentare cu apă potabilă, se efectuează zilnic analize de probe prelevate din rețea.

Rezultatele nu indică depășiri ale valorilor parametrilor de calitate a apei potabile.

Ultimele analize au fost efectuate astăzi, 30 ianuarie 2019.

Efectul mirosului de clor rezidual resimțit de consumatori este în scădere încă din data de 29.01.2019 și va dispărea în după amiaza zilei de astăzi”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS