Confidenţialitate

Apă cu program în 3 comune din Vrancea | AUDIO

Pentru că a crescut foarte mult consumul, iar oamenii folosesc apa ca să-și ude grădinile, compania de apă a decis să impună un program de furnizare. Altfel, aceasta nu ar mai ajunge pentru toată lumea. Așa se întâmplă în fiecare vară în zona de deal, iar dacă ploile vor lipsi, numărul localităților afectate va crește.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Comuna Tâmboești se numără printre localitățile în care an de an oamenii primesc apă cu porția, doar câteva ore pe zi. Iarna nu sunt niciodată probleme, dar de cum cresc temperaturile așa se întâmplă mereu, pentru că oamenii folosesc apa ca să-și ude grădinile.

O spun reprezentanții companiei de apă, dar o recunosc și autoritățile din comunele afectate. Pe listă se mai află comuna Cârligele, unde momentan s-a impus program de furnizare doar în satul Dălhăuți, precum și Cotești, cu 4 sate aflate în această situație.

La fel e în fiecare an pe perioada verii și așa va fi cel puțin pînă la finalizarea investițiilor în rețelele de apă și canal aflate în derulare, explică reprezentanții Companiei de apă, potrivit cărora lucrările sunt de durată.

Iar în condițiile în care apa e captată de la mare adâncime, iar izvoarele depind de precipitații, perioadele de pauză sunt necesare pentru refacerea stocului de apă din rezervoare.

În funcție de evoluția vremii, dacă nu va ploua suficient, numărul localităților afectate ar putea crește în perioada următoare.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: 4 kilograme de trufe negre, culese ilegal, confiscate de jandarmii din Bacău de la 5 persoane fără autorizație de recoltare | VIDEO