Confidenţialitate

Antrenorul Părinților, cu Mirela Retegan: Haideți să tragem o sperietură fricii

De Halloween am ales ca, alături de prietenii noștri de la Kinder, să-i tragem o sperietură fricii!

În luna octombrie, Kinder derulează campania de Halloween în cadrul căreia părinții și copiii împreună pun fricile pe fugă într-o manieră jucăușă, cu ajutorul măștilor tradiționale românești care simbolizează 5 dintre cele mai întâlnite frici la copii: frica de întuneric, de separare (de părinte), de doctori, de străini și de monștri. Masca este elementul central al campaniei, ca instrument prin care copiii își pot depăși frica. Când se costumează în ceea ce îi sperie și devin acel ceva, reușesc să-și învingă frica respectivă mai bine decât dacă doar ar vorbi despre ea cu părintele.

Măștile sunt creația artistului popular Paul Buța, unul dintre cei mai cunoscuți artiști creatori de măști tradiționale din România. Actor la Teatrul Muzica “Nicolae Leonard” din Galați, etnolog și documentarist la Centrul Cultural “Dunărea de Jos” din Galați, acesta a redescoperit și a făcut cunoscute publicului şi din străinătate măştile tradiţionale româneşti. În calitate de meşter popular, Paul Buța a realizat circa 1500 de măşti în ultimii 20 de ani în atelierul său din localitatea Şiviţa (jud. Galaţi), măşti pe care le-a expus în ţară şi în străinătate (Australia, Austria, Belgia, Italia, Franţa, Marea Britanie, Suedia, SUA).

Campania beneficiază și de suportul psihoterapeutului Otilia Mantelers. Este atât o inițiativă de adaptare locală a unei sărbători internaționale, cât și o ocazie pentru a perpetua tradițiile românești autentice.

Vă invităm și pe voi să intrați aici, să vă realizați propriile măști și să vorbiți cu cei mici despre frici.