Confidenţialitate

Antoine Griezmann, cel mai bun jucător de la Euro 2016

Atacantul francez a primit cea mai importantă distincție individuală a turneului final după ce a fost votat în unanimitate de membrii Comisiei Tehnice din cadrul UEFA.

Din forul condus de Ionuț Lupescu fac parte 13 observatori, foști jucători și antrenori, printre care se numără Sir Alex Ferguson, Alain Girese sau Savo Milosevic. Lupescu spune că Griezmann a fost desemnat MVP deoarece “are tehnică, viziune și calitate” și a reprezentat o amenințare în fiecare meci jucat la Euro.

Atacantul de 25 de ani de la Atletico Madrid a fost și golgeterul Campionatului European, cu 6 reușite.

După ce a ratat cîștigarea titlului continental în fața propriilor suporteri, învinsă cu 1-0 după prelungiri în finala cu Portugalia, naționala Franței are doi jucători și în echipa turneului final, stabilită de asemenea în urma votului Comisiei Tehnice UEFA.

Griezmann și Dimitri Payet au fost incluși în echipa în care noua campioană europeană are, bineînțeles, cei mai mulți reprezentanți – pe Cristiano Ronaldo, Pepe, Raphael Guerreiro și portarul Rui Patricio. Din unsprezecele turneului final mai fac parte germanii Kimmich, Boateng și Toni Kross, plus galezii Joe Allen și Alan Ramsay.