Antena 3

În această dimineață primul ministru, Dacian Cioloș a mers în Senatul României, fiind somat de către această instituției a democrației să dea explicații urgente în legătură cu somarea adresată de către statul român trustului de presă Intact să părăsească, în cinci zile, clădirile confiscate prin decizia definitivă de condamnare a lui Dan Voiculescu pentru fapte de corupție.

Mare atenție, nu este vorba de o executare silită, nu este vorba nici de recuperarea prejudiciului de 60 de milioane de euro la care Voiculescu a fost condamnat, este vorba de evacuarea unor clădiri legate de infracțiunea de spălare de bani și care au intrat libere de sarcini, imediat după sentință în proprietatea statului român.

Pentru a le valorifica sau exploata, sub orice formă, statul trebuie să facă o licitație. Oricine dispune altceva decât o valorificare prin licitație, riscă o acuzație de abuz în serviciu din partea DNA.

Interpelarea primului ministru face parte din atribuțiile camerelor Parlamentului României, dar premierul nu era obligat să meargă în Senat, putând să trimită un răspuns scris.

Cu sau fără voia lui Cioloș a făcut, așadar, un joc mediatic poate pentru a nu se pune rău cu Senatul sau, cine știe, cu Antena 3.

Dacian Cioloș a greșit sau nu, acceptând să meargă la această pseudo-dezbatere? Căci nimeni nu poate încălca legea, nici la cererea unor senatori nervoși.