ANSVSA: Rezultatele de laborator au infirmat prezenţa Listeriei la produsele congelate retrase

S-au finalizat primele analize de laborator pentru probele prelevate din produsele congelate retrase preventiv de la vânzare, iar rezultatele au  infirmat prezenţa Listeriei monocytogenes în următoarele cazuri: fasole verde tăiată, broccoli, ardei gras fâşii, porumb dulce, amestec mexican de legume. Acestea s-au aflat pe lista de distribuţie a produselor congelate pentru care s-a iniţiat retragerea preventivă de la comercializare din statele membre.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a fost notificată oficial vineri seara cu privire la includerea României pe lista de distribuţie a produselor congelate aparţinând companiei „Greenyard” din Ungaria, pentru care s-a iniţiat deja retragerea preventivă în toate statele membre.

„Pe măsură ce sunt primite, informaţiile sunt transmise structurilor teritoriale ale ANSVSA, care monitorizează în continuare procedurile de retragere şi rechemare a firmelor distribuitoare şi a celor care comercializează produsele congelate, incluse pe lista de distribuţie comunicată actualizată. Probele prelevate din alte produse congelate, care au făcut obiectul retragerii preventive în Uniunea Europeană, sunt în curs de analizare în laborator”, precizează ANSVSA, în comunicat.

ALERTĂ ÎN MAGAZINE: Clienții chemați să returneze unele produse congelate

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS