Confidenţialitate

ANSVSA elaborează proceduri pentru situațiile în care animale sălbatice ajung în localităţi

 

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor va întocmi o serie de proceduri pentru ca situații precum cea de la Sibiu să nu se repete. Recomandările vor fi trimise către toate direcțiile sanitar-veterinare din țară, care vor ști astfel cum să intervină în cazul în care animale sălbatice ajung în localități. Instituția precizează că animalul va fi ucis doar în caz de pericol iminent.

Reacția autorităților vine după ce președintele Klaus Iohannis a criticat dur operațiunea de miercuri, din centrul Sibiului, când zeci de polițiști și jandarmi nu au reușit să captureze ursul care se rătăcise pe străzile orașului. Șeful statului a declarat că e nevoie de proceduri și de oameni instruiți pentru astfel de intervenții.

În același timp, ANSVSA a început o anchetă în cazul uciderii ursului de la Sibiu. Instituția verifică dacă au fost respectate toate măsurile legale privind protecţia animalelor, iar rezultatele investigaţiei vor fi făcute publice la începutul săptămânii viitoare.

Cazul este anchetat și de Ministerul Mediului, în vreme ce Poliţia Sibiu a deschis un dosar penal pentru uz de armă letală.