Confidenţialitate

ANPC: Consumatorii casnici vor primi facturi recalculate la gaz și energie electrică | AUDIO

Consumatorii casnici vor primi facturi recalculate la energie electrică și gaze, anunță seful ANPC. Iar ministrul Economiei, Florin Spătaru, spune că săptamâna viitoare în Guvern va propune creșterea amenzilor pentru furnizorii de energie care încalcă legea și au emis facturi neplafonate și necompensate.

Comandamentul pentru energie înființat în cadrul ANPC a verificat săptămâna aceasta 70 de furnizori și a dat amenzi de 450.000 de lei. Electrica Furnizare s-a angajat deja să recalculeze facturile a peste 3 milioane de consumatori, iar șeful ANPC, Mihai Culeafa, și ministrul Economiei, Florin Spătaru, spun că acest lucru trebuie să se întâmple cât mai repede. Oamenii trebuie să aștepte și să plătească doar factura recalculată.

Cea mai mare amendă, de 50.000 de lei, a fost dată firmei Gaz Vest. Ministrul Economiei, Florin Spătaru, vrea să mărească aceste sancțiuni.

Până când vor fi primite noile facturi recalculate, ANPC și Ministerul Economiei spun că vor face tot ce pot ca să aplice legea.

Sursa foto: Pixabay

Citește și: Criza energetică în România: Liderii coaliției s-ar putea reuni într-o ședință ad-hoc în încercarea de a rezolva problema | AUDIO

Autor: Adriana Sârbu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.