ANM: Vreme rece și ploioasă în următoarele zile

Vremea se menține rece în aceste zile, mai rece decât ar fi normal, cu temperaturi  maxime în țară de până la 15 grade și minime de 5 grade. Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de vreme rece, ploi moderate cantitativ și intensificări ale vântului pentru sudul și sud-estul țării, până marți dimineața.

În Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei temporar va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși local 15 — 20 de litri/metrul pătrat și, izolat, 30 de litril/metrul pătrat. În Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1.500 de metri, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

De asemenea, în regiunile extracarpatice vremea se va răci accentuat, devenind rece pentru această dată, iar vântul se va intensifica treptat, cu precădere în sud-est, unde rafalele vor depăși 50 — 55 kilometri/oră.

Mirela Polifroniade, de la Administrația Națională de Meteorologie:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Miercuri va ploua în toată țara, iar la munte chiar va ninge. În București maxima va fi de 10 grade, iar minima de doar 4 grade.

Abia spre weekend se mai opresc ploile și temperaturile revin spre normalul perioadei. De lunea viitoare însă, revin ploile, spune Mirela Polifroniade, de la Administrația Națională de Meteorologie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS