Confidenţialitate

ANM: Vreme neobișnuit de caldă, cu temperaturi de până la 20 de grade | AUDIO

Cod galben de vânt puternic în Carpaţii Meridionali şi Occidentali şi local în Banat. Zonele de munte sunt sub informare de precipitații și viscol până joi seară. În restul teritoriului vremea va fi una neobișnuit de caldă.

Meteorologul Iris Răducanu de la Administrația Națională de Meteorologie:

„Vântul va avea intensificări cu viteze de 60-80 de kilometri pe oră, iar la altitudini de peste 1.700 de metri rafalele vor depăși 100 de kilometri pe oră și va fi viscol și vizibilitate scăzută. Înseosebi în jumătatea de vest a țării va ploua, la munte vor fi precipitații mixte, la altitudini mai mari de 1700 de metri temporar va ninge.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Pe de altă parte, miercuri și joi ne așteaptă vreme foarte caldă pentru această perioadă din an. În București vor fi în jur de 20 de grade Celsius:

„Vorbim de temperaturi de vor atinge 15-16 grade în Moldova, 14-15 grade în vestul teritoriului, 19-20 de grade în Oltenia, în Dobrogea 17-18 grade, miercuri și joi în toată țara vor fi temperaturi ridicate. De vineri vor începe să scadă cu precădere în vestul, centrul și nordul teritoriului, în sudul și sud-estul țării se vor menține temperaturi mult mai ridicate, vorbim de valori de până la 18-19 grade în extremitatea sudică a Munteniei.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Shutterstock