Confidenţialitate

ANM: Vreme deosebit de caldă pentru începutul lunii februarie | AUDIO

Vreme deosebit de caldă pentru început de februarie. Ieri au fost temperaturi maxime și de 21 de grade Celsius la Calafat. Astăzi, în sudul extrem al țării se pot înregistra chiar 22 de grade Celsius. Temperaturile maxime în mod normal nu ar fi trebuit să treacă de 5 – 6 grade Celsius.

Elena Mateescu, directoarea Administrației Naționale de Meteorologie: „Pe tot parcursul acestei săptămâni vremea va fi deosebit de caldă”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Pe tot parcursul acestei săptămâni vremea va fi deosebit de caldă. Vorbim despre temperaturi maxime care, de la o zi la alta, nu vor avea variații semnificative pentru că ecartul termic la nivelul maximelor va cuprins între 12 până la 20 de grade. Azi, posibil cu cele mai ridicate valori în partea de sud și sud-est a țării. Spre 22 de grade. Și în următoarele zile un ecart între 12 până la 17-18-19 grade. Și la București ne așteptăm la o vreme deosebit de caldă azi. O maximă de 20-21 de grade Celsius”, a spus Elena Mateescu, directoarea Administrației Naționale de Meteorologie.

Astăzi va fi încă o zi cu vânt. Un cod galben este valabil pentru centrul, estul și nordul țării

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Vor mai fi intensificări la munte, cu viteze de 70-80 de kilometri pe oră, iar în zona înaltă a Carpaților Orientali vorbim deja de viteze de peste 90-100 de kilometri pe oră, dar și în zonele mai joase de relief în nordul Crișanei, în Maramureș, în Dobrogea, în partea nord-estică și estică a Munteniei și în cea mai mare parte a Transilvaniei, precum și în vestul Moldovei – rafale, în general, de 55 – 60 de kilometri pe oră”, a explicat Elena Mateescu, directoarea Administrației Naționale de Meteorologie.

În această dimineață, au fost înregistrate recorduri de temperaturi minime pentru o zi de 6 februarie la mai multe stații meteo

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Nu ne apropiem de maxima absolută termică lunară a lunii februarie, pentru că cea mai ridicată valoare a fost de 26 de grade în 27 februarie 1995 la Medgidia și în 16 februarie 2016 la Pătârlagele”, a mai spus Elena Mateescu.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: SUA: Furtuni puternice în California. Autoritățile au emis ordine de evacuare pentru mai multe regiuni | AUDIO