Confidenţialitate

ANM: Vreme caldă, dar instabilă în unele zone în acest weekend | AUDIO

Vreme caldă pentru data din calendar și în acest weekend, dar maximele scad ușor în comparație cu ziua de vineri, transmite Administrația Națională de Meteorologie.

În plus, sâmbătă sunt anunțate averse și posibil vijelii în sudul țării și la munte.

„Vor fi înnorări temporar accentuate, descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial precum și intensificări de scurtă durată ale vântului în Muntenia, local în Dobrogea, Oltenia, la munte și izolat în Transilvania și Moldova. Pe suprafețe mici vor fi vijelii și căderi de grindină iar cantitățile de apă vor depăși 20-30 de litri/metru pătrat. Temperaturile maxime se vor situa între 21 și 32 de grade, cu aproximativ 27 de grade în Capitală, acolo unde, deasemenea, vorbim tot de o vreme în general instabilă, vor fi înnorări temporare pe parcursul zilei de sâmbătă. Se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului”, spune meteorologul Meda Andrei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Și duminică vremea rămâne caldă pentru această perioadă, dar nu scăpăm de averse.

„Duminică, o vreme ușor mai caldă decât ar fi normal pentru această perioadă, cu înnorări temporare și pe alocuri descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului tot în partea de sud a țării și la munte. Maximele de duminică se vor încadra între 21 și 29 de grade iar în Capitală vor fi la prânz 27-28 de grade. În zona Capitalei, pe parcursul zilei de duminică trecător vor mai fi ceva înnorări însă puțin probabil să mai avem ploi”, adaugă Meda Andrei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.