Confidenţialitate

ANM: România, lovită de un val de aer polar. În vestul țării, temperaturi cu 25 de grade Celsius mai mici de pe o zi pe alta | AUDIO

Un val de aer polar a lovit România. În vestul ţării, temperaturile au scăzut de la o zi la alta cu 25 de grade Celsius, iar pe mai multe drumuri naționale din zona montană din județele Brașov, Sibiu și Harghita se intervine cu utilaje de deszăpezire. ANM a prelungit avertizările de vreme rea, până sâmbătă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ninsori în zone înalte ale județelor Harghita și Maramureș

În mai multe zone înalte ale judeţului Harghita ninge, iar drumarii intervin preventiv cu material antiderapant, pe DN 15, între Topliţa şi Borsec. Ninge şi în alte zone ale judeţului, aflate la altitudine, cum ar fi localitatea Băile Harghita.

Și în Maramureș, stratul de zăpadă este consistent, iar pe DN 18 în Pasul Prislop din Munţii Rodnei s-a intervenit cu utilajele de deszăpezire.

Furtuni cu grindină și vânt puternic au afectat mai multe zone din țară

În județele Tulcea și Constanța rafalele de vânt au atins și 90 km/h, iar aversele torențiale au cumulat cantități de apă de peste 25 l/m. Și în județul Giurgiu, furnizarea energiei electrice în oraşul Bolintin Vale a fost oprită timp de aproape 4 ore noaptea trecută în urma fenomenelor de instabilitate atmosferică.

La Timișoara, temperaturile au scăzut cu 25 de grade Celsius în mai puțin de 12 ore.

ANM a prelungit avertizările de vreme rea până sâmbătă

Iris Răducanu, meteorolog ANM: „Sâmbătă dimineața vremea va fi rece în cea mai mare parte a țării, iar pe parcursul nopților în regiunile intracarpatice și în zonele deluroase pe alocuri se va produce brumă. De asemenea, este în vigoare o atenționare metorologică până în această seară la ora 21:00 ce vizează intensificări ale vântului în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și Municipiul București, unde ne așteptăm la intensificări cu rafale de 55-65 de kilometri pe oră”.

Temperaturile vor începe să crească uşor odată cu începutul săptămânii viitoare.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Stare de alertă în Indonezia după eruperea vulcanului Ruang. Peste 800 de persoane au fost evacuate | VIDEO