Confidenţialitate

ANM: Temperaturi de vară, după 8 iunie

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, prognoza valabilă pentru următoarele patru săptămâni.

Ultima săptămână din luna mai și prima din iunie sunt caracterizate de temperaturi mai scăzute decât media perioadei, iar vara adevărată vine din 8 iunie.

În perioada 25 mai – 1 iunie, temperaturile vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, spun meteorologii.

„Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane. Excepție vor face regiunile nord-vestice, unde cantitățile de precipitații vor fi local deficitare”, arată prognoza ANM.

Prima săptămână din iunie, perioada 1-8 iunie, este caracterizată de temperaturi medii ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. În privința precipitațiilor estimate pentru această săptămână, acestea vor fi deficitare în regiunile vestice și sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

În perioada 8 – 15 iunie, temperatura medie a aerului va avea valori în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Ploile vor fi excedentare, mai ales în regiunile nordice, centrale și sudice.

Meteorologii prognozează că în extremitatea de vest și local în regiunile estice, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Perioada 15-22 iunie va fi caracterizată de valori termice în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile