Confidenţialitate

ANM: Ninsori și viscol la munte, de duminică până marți seara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o informare meteo de ploi puternice, vânt și ninsori la munte, valabilă de duminică până marți.

Pentru Maramureș și Transilvania, ANM prognozează precipitații mixte.

În restul țării, va ploua temporar.

Precipitațiile vor fi mai frecvente în vest, nord-vest și centru unde local, îndeosebi în zonele de deal, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 20…30 l/mp.

Din noaptea de luni spre marți (23/24 decembrie), în Maramureș și Transilvania și trecător în nordul Moldovei și Dealurile Crișanei se vor semnala precipitații mixte.

Vântul va avea intensificări locale și temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari (în general de 55…60 km/h) în regiunile sud-vestice și pe spații mai restrânse în centrul teritoriului, iar în noaptea de duminică spre luni cu precădere pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre.

În zonele montane, treptat, începând din seara de luni, 23 decembrie, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în Munții Banatului și vestul Carpaților Meridionali. În special pe creste, vor fi rafale ale vântului de peste 80…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, iar temporar vizibilitatea va fi redusă.