Confidenţialitate

ANM: Cod portocaliu de ploi și vijelii de vineri seara până sâmbătă dimineața în vestul și centrul României | AUDIO

Plouă în aproape toată țara. Vestul și centrul țării se află de diseară și până mâine dimineață sub cod portocaliu de ploi și vijelii, iar restul județelor, cu excepția celor din sud-est se află sub cod galben.

Meteorologul ANM, Meda Andrei: Intensificări puternice ale vântului, vijelii puternice, grindină de medii și posibil chiar de mari dimensiuni

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Pe de-o parte este un cod galben, care va intra în vigoare la ora 15:00 și va fi valabil până la ora 22:00 – pentru mare parte din țară, mai puțin județe din sud-estul și extremitatea de est a teritoriului, iar cele mai intense fenomene de instabilitate vor fi în jumătatea vestică a României – acolo unde va fi în vigoare un cod portocaliu de la ora 18:00 de azi până mâine dimineață la ora 06:00.

Și, important de știut este că în aceste regiuni vor fi intensificări puternice ale vântului, vijelii puternice, grindină de medii și posibil chiar de mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse torențiale”, a explicat pentru Europa FM meteorologul Meda Andrei.

Între timp, nu scăpăm de caniculă. De mâine și până duminică dimineață 7 județe din sudul țării, inclusiv Capitala vor fi sub cod portocaliu de caniculă. Maximele vor ajunge până la 39 de grade Celsius.

ANM: Cod galben de temperaturi ridicate pentru sudul și sud-estul României

Astăzi, meteorologii au emis și cod galben de temperaturi ridicate tot pentru județe din sudul și sud-estul țării.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Azi și mâine, valul de căldură va continua în partea de sud și de sud-est a țării, prin urmare va fi un cod galben valabil până în data de 23 dimineața, iar cel mai cald va fi mâine la prânz – atunci când temperaturile maxime vor fi de 38 – 39 de grade în judele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța, precum și în Municipiul București. De aceea, în aceste județe va fi valabil mâine cod portocaliu”, a mai explicat la Europa FM meteorologul Meda Andrei.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Buzău: O femeie a fost rănită de un copac care s-a prăbușit în timpul unei vijelii puternice | AUDIO