Confidenţialitate

ANM: Cod portocaliu de ninsori puternice și viscol în 5 județe. Cod galben în București | AUDIO

Cod portocaliu de ninsori puternice și viscol pentru cinci județe: Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș. Este valabil în următoarele două zile, până duminică dimineața.

În același timp, a fost extins, pentru estul țării, codul galben de ploi, viscol și ninsori.

Iulia Bărbulescu, meteorolog ANM:

„În ceea ce privește codul portocaliu, este valabil de astăzi, începând cu ora 10.00, pentru două zile, până duminică dimineața la ora 10.00, în județe Vrancea, Buzău și în zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița și Argeș. Va ninge abundent, 35-55 litri/metru pătrat, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55-65 km/oră, astfel încât vor fi perioade cu viscol și vizibilitate scăzută.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sub avertizarea de cod galben se află și Bucureștiul. Ninsorile vor continua în Capitală, unde stratul ar putea ajunge până la 15 centimetri:

„În București, vremea va fi închisă în acest interval, deci până duminică dimineață. Vor fi precipitații însemnate cantitativ și asta înseamnă că s-ar putea acumula 20-25 litri/metru pătrat. Vântul va sufla cu putere și în București, 45-55 km/oră și în ceea ce privește stratul de zăpadă estimăm că se va așterne un strat de zăpadă cu o grosime variabilă, în general de 8-15 cm peste stratul deja existent de 3-5 cm în acest moment.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Atenție, șoferi. Se circulă în condiții de iarnă în majoritatea zonelor din țară. Mai multe accidente au avut loc pe fondul neadaptării vitezei