Confidenţialitate

Atenție, șoferi. Se circulă în condiții de iarnă în majoritatea zonelor din țară. Mai multe accidente au avut loc pe fondul neadaptării vitezei

În multe zone din țară ninge și se circulă în condiții de iarnă. Au avut loc accidente pe fondul neadaptării vitezei la carosabil. Centrul Infotrafic recomandă șoferilor să conducă prudent.

Se circulă îngreunat, în condiţii de iarnă, pe DN 7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea; două autotrenuri au derapat. Circulația se desfășoară alternativ pe raza localităţilor Morăreşti şi Valea Ursului, judeţul Argeş.

Se circulă în condiţii de iarnă, cu strat subţire de zăpadă pe carosabil, în zona montană a judeţelor Argeş, Mehedinţi şi Prahova.

Circulaţia rămâne închisă pe DN 57 Orşova – Moldova Nouă, în zona localităţii Cozla, judeţul Caraş-Severin, din cauza unei alunecări de teren.

Sunt semnalate precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare pe drumurile din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Braşov, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Mureş, Prahova, Sibiu, Vâlcea, Vrancea.

În Prahova, un microbuz şi două autoturisme au fost implicate, vineri dimineață, într-un accident pe DN 1A – Centura de Est a municipiului Ploieşti, în localitatea Moara Nouă.

Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale; în cele 3 vehicule erau 11 persoane, ne-a spus comisarul șef Ramona Tudor de la Centrul Infotrafic.

În aceste condiții, Centrul Infotrafic recomandă șoferilor să fie prudenți la volan.

Având în vedere condițiile meteo nefavorabile, pentru a circula în siguranţă şi pentru a evita producerea unor accidente rutiere, le recomandăm conducatorilor auto:
– să circule cu prudență;
– să asigure o bună vizibilitate prin curățarea parbrizului, oglinzilor, a geamurilor laterale și a lunetei;
– să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo-rutiere;
– să nu depăşească autovehicule oprite în coloană la semafor;
– să nu oprească ori să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier;
– să păstreze în mers o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă;
– să își păstreze calmul în trafic;
– să respecte semnalele poliţiştilor rutieri.

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile semnalizate și marcate corespunzător, la culoarea verde a semaforului electric, şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către conducătorii auto.

Precipitaţii sub formă de ninsoare sunt şi pe autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti, A1 Sibiu – Deva, A3 Bucureşti – Ploieşti, unde se acţionează cu material antiderapant, iar pe A2 Bucureşti – Constanţa plouă între kilometrii 10 şi 160.

Citește și: Ninsori abundente la munte și precipitații mixte în cea mai mare parte a țării. Drumarii acționează pentru curățarea drumurilor