Confidenţialitate

ANM: Cod galben de vremea rea în sud-estul țării. Sunt așteptate vijelii și grindină | AUDIO

Noi avertizări de la meteorologi: Sud-estul țării este sub cod galben de vreme rea: averse, vijelii și descărcări electrice. Atenționarea este valabilă până miercuri dimineață, inclusiv în București.

Diana Giurgiu, meteorolog ANM: „Rafale, în general, de 60-70 km/h, vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și, pe alocuri grindină”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Pentru zona Munteniei, zona Dobrogei, sudul Moldovei, sud-estul Transilvaniei, unde așteptăm perioade cu instabilitate atmosferică accentuată și anume: intensificări de scurtă durată ale vântului, rafale, în general, de 60-70 km/h, vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și, pe alocuri grindină. Pentru că spuneam că ploile vor fi și torențiale așteptăm ca în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă să fie între 25-30 de litri/metru pătrat și izolat de peste 45 de litri/metru pătrat”, a informat Diana Giurgiu, meteorolog ANM.

Vremea se va răci

De altfel, până miercuri seară jumătatea de sud-est a țării este sub informare meteo de vreme instabilă. Vremea se va răci. Pe creste vor fi ninsori.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Intensificările de vânt, cu viteze la rafală în general între 45-55 de km/h, pe care le vom regăsi pe parcursul zilei de astăzi, cu precădere în partea de sud-est a teritoriului, iar mâine, mai ales în partea de sud a țării. Pe crestele montane vom avea rafale de peste 70 km/h și tot de interes pentru zona montană, la altitudini de peste 1500 de metri, avem deja precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare”, a transmis Diana Giurgiu, meteorolog ANM.

Vremea în București – 17 aprilie, ora 10:00 – 18 aprilie, ora 09:00

Vremea va deveni instabilă și se va răci semnificativ. Vor fi înnorări, iar după orele amiezii perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (viteze în general de 55…60 km/h), vijelii și grindină, informează ANM. Până la sfârșitul intervalului, se vor acumula cantități de apă de 25…35 l/mp.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.

18 aprilie, ora 09:00 – 18 aprilie, ora 20:00

Valorile termice vor continua să scadă ușor. Cerul va avea înnorări și vor fi condiții de ploaie slabă, în primele ore ale zilei. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade.

Informarea expiră miercuri, 18 aprilie, la ora 20:00.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ilfov: Prezența unui urs, semnalată în localitatea Tâncăbești. ISU B-IF a emis un mesaj RO Alert