Confidenţialitate

Ilfov: Prezența unui urs, semnalată în localitatea Tâncăbești. ISU B-IF a emis un mesaj RO Alert | AUDIO

Un urs a fost văzut miercuri dimineață, 17 aprilie, pe raza localității Tâncăbești din comuna Snagov. ISU București Ilfov a emis un mesaj RO Alert pentru avertizarea populației din zonă. Autoritățile îi avertizează pe oameni să evite zona, să rămână în locuințe și să nu se apropie de animal.

Dumitru Dumitriu, șeful Jandarmeriei Ilfov: „În continuare avem în zonă echipaje de jandarmi și de poliție”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Dimineață, în jurul orei 06:50-07:00, un cetățean a sunat la 112 și a semnalat prezența ursului aproape în același loc unde a fost semnalat și sâmbătă. Forțele de ordine chiar se aflau atunci în patrulare pe DN1. Au ajuns două echipaje de jandarmi în maxim un minut, dar ursul deja intrase în pădure. În continuare avem în zonă echipaje de jandarmi și de poliție. Echipajele de jandarmi și de poliție acționează în sprijinul și pentru protecția cetățenilor, nu caută neapărat ursul”, a precizat Dumitru Dumitriu, șeful Jandarmeriei Ilfov.

Dumitru Dumitriu, șeful Jandarmeriei Ilfov: „Rugămintea mea este ca toți cetățenii care pătrund pe fondul forestier să o facă în mod legal”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„S-au montat încă de sâmbătă dimineață anumite dispozitive în anumite zone din pădurea Comoara pentru a fi monitorizată prezența animalului sălbatic. Acum, sunt momente în care nu apare pe toate sistemele de monitorizare. Alte măsuri pe care le-am luat: am luat legătura cu reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor (ROMSILVA) pentru a închide barierele pe toate cele șase drumuri forestiere de acces în pădurea Comoara. Aș dori să aduc la cunoștința tuturor faptul că pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces pe fondul forestier și nerespectarea măsurilor pe fondul forestier constituie contravenție și se sancționează confom legii. Rugămintea mea este ca toți cetățenii care pătrund pe fondul forestier să o facă în mod legal”, a transmis Dumitru Dumitriu, șeful Jandarmeriei Ilfov.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Percheziții DIICOT la traficanții de droguri de mare risc din Lugoj și București. 5 persoane vor fi duse la audieri | AUDIO