Confidenţialitate

ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în jumătatea de vest a țării. Vreme caldă în București | AUDIO | FOTO

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de instabilitate atmosferică valabil în jumătatea de vest a țării începând de marți, 21 mai, ora 16:00 și până joi 23 mai, ora 10:00. Meteorologii anunță vreme caldă în București, dar și perioade cu averse și descărcări electrice.

Astfel, vor fi averse torențiale, intensificări ale vântului și vijelii cu viteze de 50 până la 70 km/h, frecvente descărcări electrice și izolat căderi de grindină în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și sudul Crișanei, anunță meteorologii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Primul mesaj va intra în vigoare astăzi la ora 16:00 și va fi valabil până mâine dimineață la ora 10:00. Acesta vizează zona Banatului, Olteniei, sud-vestul Transilvaniei și sudul Crișanei, acolo unde instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii cu viteze de 50-70 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și, izolat, căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp”, a transmis Iris Răducanu, meteorolog ANM.

În Banat, Oltenia, Maramureș, vestul Transilvaniei și al Munteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali se vor înregistra cantități însemnate de apă în intervalul 22 mai, ora 10:00 – 23 mai, ora 10:00.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Al doilea mesaj de cod galben intră în vigoare mâine dimineață la ora 10:00 și va fi valabil până poimâine dimineață la ora 10:00. Acesta vizează zona Banatului, a Olteniei, zona Maramureșului, vestul Transilvaniei și al Munteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali, acolo unde vor fi perioade cu instabilitate accentuată, care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp”, a precizat Iris Răducanu, meteorolog ANM.

 

 

Cum va fi vremea în București. Sunt așteptate maxime de 26 de grade

În intervalul 21 mai, ora 16:00 – 22 mai, ora 09:00, cerul va fi variabil în Capitală, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a nopții, când va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. La începutul intervalului temperatura va fi de 25…26 de grade, apoi va scădea, astfel că minima nopții va fi de 11…13 grade.

Vremea se menține caldă în intervalul 22 mai, ora 09:00 – 23 mai, ora 09:00. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice, dar temperatura maximă va fi de 24 până la 26 de grade Celsius, iar cea minimă de 12…14 grade Celsius. Vântul va sufla slab și moderat, posibil cu intensificări în timpul ploilor.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Percheziții în Timiș la o grupare de traficanți de droguri. 16 suspecți, duși la audieri | AUDIO | VIDEO