Confidenţialitate

ANM: Cod galben de vânt puternic și ninsori viscolite în zona montană | AUDIO

Se strică vremea în acest weekend în toată țara: la munte a nins deja la altitudini mari.

Un cod galben de vânt puternic și ninsori viscolite în zona montană înaltă va intra în vigoare în această noapte. Avertizarea expiră sâmbătă seară.

Oana Păduraru, meteorolog ANM:

„Zona vizată este cea a Carpaților Meridionali și Orientali, unde vor fi intensificări ale vântului, dar și ninsori viscolite, mai ales la altitudini mai mari de 1.700 de metri. În Carpații Orientali și în zona înaltă a Carpaților Meridionali temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, se va depune strat de zăpadă, ne așteptăm la rafale mai marei de 100-110 km/h pe creste.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Iar până duminică este valabilă o informare meteo. Sunt așteptate ploi în aproape toată țara și precipitații mixte în depresiuni. Vântul va sufla cu putere în sud-vest, în est și sud-est.

„În partea de nord, centru, est și sud-est temporar va ploua, iar la munte și posibil în Subcarpații Moldovei și în depresiunile din estul Transilvaniei vor fi și precipitații mixte. Local, cantitățile de apă vor depăși 15-20 de litri/metru pătrat, izolat chiar 30 litri/metru pătrat”, a mai spus meteorologul ANM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vremea va fi rece pentru data din calendar. În nordul Moldovei maximele nu vor trece de 8 grade.