ANM: Cod galben de vânt, burniţă şi ceaţă în orele următoare

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă dimineaţa, mai multe atenţionări cod galben de vânt puternic, ceață și burniță, iar în zone înalte sunt posibile şi ninsori viscolite.

Până la ora 10.00 este cod galben de ceaţă pentru judeţele Bihor, Timiş, Arad. Din cauza acestui fenomen se reduce vizibilitatea local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Judeţele Buzău, Prahova, Argeş, Dâmboviţa sunt sub cod galben de vânt până la ora 11.00. În zona montană înaltă din aceste judeţe, la altitudini de peste 1.700 de metri, vântul va prezenta intensificări ce vor atinge şi depăşi la rafală 80 – 90 de kilometri pe oră, spulberând şi viscolind zăpada, reducând vizibilitatea sub 50 de metri.

Vântul va fi şi mai puternic în zona de munte din Caraş-Severin, până la ora 15.00, unde viteza la rafală va atinge şi depăşi 100-110 kilometri pe oră.

Până la ora 16.00, în zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj și Vâlcea, vântul va prezenta intensificări ce vor atinge şi depăşi la rafală 80-90 km/h viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada determinând scăderea vizibilităţii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS