ANM: Cod galben de ploi și vânt puternic în vestul, centrul și nordul țării

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o atenționare Cod galben de ploi însemnate cantitativ și vânt puternic în vestul, centrul și nordul țării, respectiv de ninsori viscolite în zona montană înaltă, valabilă până duminică seara.

În perioada 18 martie, ora 18:00 — 19 martie, ora 20:00, în vestul, centrul și nordul țării va ploua pe arii extinse, iar în restul teritoriului ploile, mai ales averse, se vor semnala local. Vor fi cantități de apă de peste 15 — 20 l/mp și, izolat, 25 — 30 l/mp.

În zona Munților Apuseni, nordul Carpaților Orientali, Munții Banatului și vestul Carpaților Meridionali se vor acumula peste 40 — 50 l/mp, iar la altitudini mai mari de 1.500 de metri vor predomina ninsorile. Vântul va sufla tare, cu rafale ce vor depăși 60 — 70 km/h, iar pe creste 90 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

Intensificări temporare ale vântului se vor semnala și în celelalte regiuni, în special pe parcursul zilei de duminică (19 martie), cu viteze mai mari (50 — 65 km/h) în sudul țării, inclusiv în zona municipiului București.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS