Anisie: Sistemul nu a fost pregătit pentru trecerea imediată la învățarea online

Ministrul Educației a spus, în timpul dezbaterii moțiunii simple depusă împotriva sa, că sistemul nu a fost pregătit pentru trecerea imediată la învățarea online, dar că nu poate fi acuzată ea de acest lucru.

”În ceea ce privește continuarea procesului de educație, deciziile pe care le-am luat au fost mereu în concordanță cu situația epidemiologică, pornind de la realitățile sistemului, un sistem care nu a fost pregătit pentru trecerea imediată la învățarea online, lucru pentru care nu voi arăta cu degetul în urmă, dar pentru care nici nu pot fi acuzată.

Am lucrat din primul moment la elaborarea unor scenarii realiste privind continuarea procesului educațional și a susținerii examenelor naționale îttr-un context cu foarte multe variabile”, a declarat Monica Anisie.

Ea a mai spus că educația românească ”are probleme, multe dintre ele structurale”, care țin de modul cum a fost administrată până acum.

”Sunt de acord, că școala românească nu este o școală care să ajute copilul sau tânărul, sunt ministru de aproape șapte luni. Aș fi putut eu să rezolv în șapte luni ce nu au reușit miniștrii dvs în toți acești ani de mandat? Nu trebuie să îmi răspundeți, apreciez dacă vă răspundeți singuri în tăcere. (…) Câți dintre dumneavoastră ați fi putut face atât cât am relizat eu într-un timp atât de scurt? Vorbind despre școala de acasă, dumneavoastră o numit circ și haos.

Independent de voința noastră, învatamantul onine e alternativa pe care o putem avea în aceste vremuri. De ce oare școala româneasca nu a fost pregatită pentru școala online? Vă garantez că altele ar fi fost premizele dacă fiecare elev din România ar fi dispus de o tabletă. Guvernul a alocat 150 de milioane de lei pentru achiziționarea de dispozitive electronice.

De atâtea ori ați vorbit despre acești copii din mediile dezavantajate. Unde sunt faptele din guvernările dumneavoastră? Vă răspund – nicăieri. Altfel nu eram astăzi aici, în această situație”, a adăugat ministrul Educației.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS