Camera Deputaților dezbate moțiunea simplă depusă împotriva ministrului Educaţiei | AUDIO

PSD şi Pro România cer demisia Monicăi Anisie, pe care o acuză că a provocat haos în educaţie în perioada stării de urgență de acum două luni.

Deputatul Pro România Minaela Hunca a citit documentul în plen:

„Stimați colegi liberali. În martie 2018, ne spuneați într-o moțiune că, citez: sunt mii de copii din această țară cărora li se încalcă un drept fundamental – cel la învățătură. Astăzi vă spunem că sunt milioane e copii cărora li se încalcă acest drept. Haideți să punem capăt acestor pași spre o Românie ne-educată, pași repezi făcuți de colega dumneavoasta, Monica Cristina Anisie”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Spre deosebire de moțiunea de cenzură care duce la căderea Guvernului, moţiunea simplă este doar un avertisment adresat ministrului vizat. La începutul ședinței, liderul deputaților PNL, Florin Roman, a cerut ca moțiunea să fie retrimisă inițiatorilor:

„Solicit retrimiterea moțiunii către inițiatori, pentru a fi refăcută. Moțiunea înaintată în forma în care ne-a fost transmisă, are finalitatea unei moțiuni de cenzură, întrucât se solicită demiterea prin vot a ministrului. În acest fel este încălcată și decizia Curții Constituționale și vreau să vă reamintesc că în trecutul nu foarte îndepărtat, în cazul PNL, tot majoritatea PSD a decis să restitue două moțiuni simple, exact pe același considerent, iar conform cutumei parlamentare, ar trebui să procedăm în același mod.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Odată dezbaterile începute, ministrul Educației , Monica Anisie, a dat o primă replică celor care i-au cerut demisia:

„Sunt de acord că școala românească nu este o școală care să ajute copilul sau tânărul să afle cine este și încotro va merge. Pot să fiu eu învinovățită de asta? Sunt ministru de aproape 7 luni. Aș fi putut să rezolv în 7 luni ce nu au reușit miniștrii dumneavoastră în toți acești ani de mandat? Nu trebuie să-mi răspundeți. Aprecez însă, dacă vă răspundeți singuri, în tăcere. Toate neajunsurile acestui sistem le-am resimțit ca profesor”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS