Confidenţialitate

Anisie: “Scolile se pregătesc pentru scenariul roşu. Rata de infectare în Bucureşti: 2,69”

“Autorităţile să fie pregătite în cazul în care şcolile vor trebui să intre în scenariul roşu” – a declarat Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, după o şedinţă la Prefectura Capitalei.

Ministrul Educaţiei a solicitat această întâlnire pentru a cere autorităţilor ca în această perioadă să se pregătească pentru posibilitatea intrări şcolilor în scenariul roşu.

“Noi am luat în calcul toate variantele posibile în aşa fel încât să nu fie puşi în pericol elevii şi profesorii. Prin urmare, pot să vă spun că la momentul acesta rata la nivelul municipiului Bucureşti e 2,69, deci nu s-a trecut peste pragul de 3. Prin urmare, noi, la momentul acesta, am avut numai o şedinţă de lucru, în aşa fel încât să fim pregătiţi dacă este nevoie de a intra în scenariul roşu. Aşa cum bine se ştie, în ordinul de ministru comun, realizat cu ministrul Sănătăţii, există prevăzut acest lucru, că dacă mai multe zile există pragul de 3, rată de infectare la nivel de localitate, se trece în scenariul roşu”, a declarat ministrul Monica Anisie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La rândul său, prefectul prefectul Gheorghe Cojanu a spus că INS a rectificat rata de infectare și aceasta este de 2,69.

La o rată de 3 vom lua măsuri pentru a trece școlile în scenariul roșu”, a afirmat Cojanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Acesta a adăugat că restaurantele, cinematografele și sălile de spectacol nu s-au închis imediat după ce rata a ajuns la 1,5, ci la 1,86.

Astfel, după ce se va depăși rata de infectare de 3 în Capitală, autoritățile vor lua măsuri:

„Dar nu vom lua la 3,05 ci vom aștepta spre 3,4, ceva de genul acesta, ținând cont și de populația reală”.

În cazul în care rata se menține peste 3 timp de trezi zile la rând, grădinițele și școlile intră în scenariul roșu.

Grupul de Comunicare Strategică a informat marţi că în Bucureşti coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este de 2,69.