Confidenţialitate

Anisie: Ni se impută lucruri care nu s-au întâmplat de 20 de ani în educaţie

Ministrul Educației susține că, la momentul actual, li se impută guvernanţilor lucruri care nu s-au întâmplat timp de 20 de ani în acest sistem.

Potrivit Monicăi Anisie, deşi este pandemie, instituţia pe care o conduce a făcut “eforturi extraordinare”.

„Aş vrea să fim foarte clari. În aceste momente în care pandemia a apărut în toata lumea, nu numai în România, acum avem o radiografie clară a sistemului de educaţie şi a ceea ce s-a întâmplat în educaţie în toţi aceşti ani. Trebuie să fim realişti, trebuie să privim lucrurile aşa cum sunt, să ni le asumăm şi să găsim soluţii punctuale acolo unde trebuie să intervenim. Nu se poate ca atâţia ani de zile să se întâmple să avem toaletele în curte (…) Aceasta era realitatea! În câteva luni de zile, deşi în pandemie, Ministerul Educaţiei a făcut eforturi extraordinare şi colegii mei din minister, şi colegii din inspectoratele şcolare, dar mai ales cadrele didactice din unităţile de învăţământ”, a declarat ministrul într-o conferinţă de presă.

La început de an școlar, 2.423 unităţi de învățământ vor funcţiona în “scenariul verde”, cu toți elevii prezenți la clase.

Alte 4.915 se află în “scenariul galben”, cu unii elevi care vor merge la școală, iar alții vor fi instruiți online.

262 unităţi în “scenariul roşu”, în cazul cărora pregătirea se face doar pe internet.

106 cadre didactice sunt spitalizate, 293 cadre didactice aflate în carantină şi vor să desfăşoare activitatea online şi 91 de cadre didactice care au intrat în concediu medical.

Totodată, sunt 147 de cadre didactice care, începând cu 1 septembrie, au depus dosarele de pensionare la inspectoratele şcolare.