Confidenţialitate

Ania Monica Caill acuză Federația Română de Schi pentru excluderea sa, pe nedrept, din selecția Jocurilor Olimpice de iarnă | AUDIO

Schioarea Ania Monica Caill acuză Federația Română de profil că a exclus-o pe nedrept din selecția pentru Jocurile Olimpice de iarnă din China, care încep pe 4 februarie. Sportiva susține că deși rezultatele i-ar fi permis participarea la Olimpiadă la patru probe, iar acum se află în top 100 la nivel mondial, Federația a selectat pentru lot o schioare care se află pe locul 1.700.

În aceste zile, schioarea Ania Monica Caill se află la Cupa Mondială și a scris pe contul sau de Facebook: „Sunt tristă, dar mai ales dezamagită de tot sistemul din România. Noi sportivii ne zbatem zi de zi de când avem 7 ani să fim cât mai buni. Avem norocul că la schi alpin este un cronometru care nu poate inșela. Rezultatul este clar, negru pe alb, și nu este în mâna unui juriu”.

Antrenorul său, Ioan Valeriu Achiriloaie, acuză că de 3 ani, Federația de Schi o dă la o parte pe Ania Monica Caill, deși rezultatele sale sunt foarte bune. De exemplu, ar fi omis să o cheme la un concurs de selecție: „Nu știu cum justifică ei faptul că trimit un sportiv care este pe 1700 în lume în detrimentul unuia care este pe 100. Este strigător la cer, din punctul meu de vedere”.

Întrebat dacă a avut vreodată un conflict cu cei din conducerea Federației, Ioan Valeriu Achiriloaie a spus că: „Am avut conflict doar în momentul în care ei nu au fost corecți”.

Întrebat ce a reclamat anterior, acesta a spus că: „Neincluderea ei pentru Mondiale. Din anul 2021, anul trecut”.

Șeful misiunii României la Jocurile Olimpice de iarnă, Florin Mișca, spune la Europa FM, că șefii Comitetului Olimpic nu pot verifica dacă Federația de Schi a făcut selecția corect pentru că este autonomă: „Federația este un membru al Comitetului, nu este o relație de subordonare. Federația este un membru ca celelalte Federații și celelalte persoane fizice din acest Comitet Olimpic și Sportiv Român”.

Întrebat dacă are sau nu dreptul să verifice Federația, Florin Mișca a spus că: „A verifica procedurile interne ale Federației, nu”.

Europa FM a cerut un punct de vedere și conducerii Federației Române de Schi. Așteptăm un răspuns de la secretarul general al instituției, Puiu Gașpar.

Sursa foto: Facebook / Ania Monica Caill

Citește și: Australian Open 2022: Simona Halep, Sorana Cîrstea și Irina Begu au câștigat partidele de debut | AUDIO

Autor: Anca Grădinaru

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.