Confidenţialitate

Angajații nevaccinați de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad vor fi testați pe cheltuiala unității medicale

Angajații Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad care nu sunt vaccinați împotriva COVID 19 vor fi testați, începând de luni, 27 septembrie, o dată la 3 zile, pe cheltuiala unității medicale.

Măsura a fost luată decătre conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad Pentru a preveni și reduce riscul îmbolnăvirii și răspândirii infecției cu virusul SARS CoV-2 în spital, a explicat purtătorul decuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Simina Roz.

“Testarea se aplică pentru angajații care nu sunt vaccinați complet și care nu au avut niciodată boala precum și la cei pentru care a trecut mai mult de 180 de zile de la data primului test pozitiv. Am luat această măsură pentru a evita îmbolnăvirea personalului medical și a pacienților. Testarea se va efectua cu teste rapide, de tip antigenic și doar pentru personalul nevaccinat. Această măsură va fi menținută la nivelul instituției până când incidența cazurilor noi va ajunge la mai puțin de 1.5 la 1.000 de locuitori.”

Spitalul Județean din Arad are aproximativ 2.200 de angajaţi, dintre care în jur de 1.400 nu sunt vaccinaţi. O parte dintre cei nevaccinați sunt trecuți prin boală.