Confidenţialitate

Angajații din penitenciare protestează în fața Ministerului Justiției

Mai bine de 500 de angajați din penitenciare protestează astăzi în fața Ministerului Justiției. La acțiunea care va începe la ora 9 sunt așteptați peste 500 de oameni.

Ei cer suplimentarea numărului de personal și plata integrală a drepturilor salariale restante de opt luni.

 

 

Aceasta este prima acțiune a sindicaliștilor din calendarul de proteste. Angajații din penitenciare sunt nemulțumiți, în principal de restanțele salariale, a afirmat președintele sindicatului Ștefan Teoroc:

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Totodată, angajații din închisori sunt nemulțumiți de deficitul mare de personal. Ei cer Ministrului Justiției finanțarea de urgență a 1000 de posturi vacante. De mai bine de 8 ani, aproape 3000 de posturi sunt vacante în mod constant – angajații spun că schema de personal este subdimensionată – motiv pentru care au fost înregistrate un număr record de ore suplimentare de muncă, ceea ce duce la suprasolicitarea personalului.

Sindicaliștii sunt nemulțumiți și de raportul personal/deținut de 1 la 3. De asemenea aceștia spun că dotările penitenciarelor sunt uzate moral și insuficiente.

Liderul Sindical, Ștefan Teoroc a anunțat că salariații din penitenciare vor purta de astăzi baderole negre, în semn de susținere a acțiunilor sindicale.
România ar mai avea nevoie de 10 penitenciare cu câte 1.000 de posturi, insa o singură astfel de unitate ar costa circa 170 de milioane de euro.