Angajații din penitenciare: Acţiunile de protest vor continua

Luni, 3 octombrie, vor fi organizate acţiuni de protest în penitenciarele Ploieşti, Focşani, Tichileşti, Drobeta-Turnu Severin şi Baia Mare, susțin membrii sindicatului ”Omnia” din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Principalele nemulțumiri ale salariaților din închisori sunt legate de inechităţile salariale, deficitul de personal, orele suplimentare nerecuperate şi condiţiile de lucru.

Sindicaliştii spun că Guvernul a alocat 740 de milioane de dolari doar pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie pentru următorii 10 ani, însă absolut nimic pentru personal.

Rând pe rând, penitenciarele din România s-ar putea bloca din cauza refuzului angajaţilor de a lucra, atrag atenția sindicaliştii.

În multe situaţii, reclamă sindicaliştii, conducerile penitenciarelor au refuzat concediile de odihnă ale angajaţilor pentru a evita crearea unor situaţii de criză.

Reprezentanţii sindicatului “Omnia” spun că protestele vor continua în următoarele două săptămâni, în cazul în care oficialii din Ministerul Justiţiei nu răspund revendicărilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS