Confidenţialitate

Angajații din penitenciare: Acţiunile de protest vor continua

Luni, 3 octombrie, vor fi organizate acţiuni de protest în penitenciarele Ploieşti, Focşani, Tichileşti, Drobeta-Turnu Severin şi Baia Mare, susțin membrii sindicatului ”Omnia” din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Principalele nemulțumiri ale salariaților din închisori sunt legate de inechităţile salariale, deficitul de personal, orele suplimentare nerecuperate şi condiţiile de lucru.

Sindicaliştii spun că Guvernul a alocat 740 de milioane de dolari doar pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie pentru următorii 10 ani, însă absolut nimic pentru personal.

Rând pe rând, penitenciarele din România s-ar putea bloca din cauza refuzului angajaţilor de a lucra, atrag atenția sindicaliştii.

În multe situaţii, reclamă sindicaliştii, conducerile penitenciarelor au refuzat concediile de odihnă ale angajaţilor pentru a evita crearea unor situaţii de criză.

Reprezentanţii sindicatului “Omnia” spun că protestele vor continua în următoarele două săptămâni, în cazul în care oficialii din Ministerul Justiţiei nu răspund revendicărilor.