Confidenţialitate

Angajaţii din administraţie anunţă declanşarea grevei generale

Angajații din administrația publică locală  amenință cu greva generală, care ar putea începe pe 31 octombrie.Aceștia reclamă că angajamentele vicepremierului Vasile Dîncu, care a promis că le va soluționa revendicările până la sfârșitul lunii septembrie, nu au fost respectate.

Printre revendicări: acordarea normei de hrană pentru toți salariații și vouchere de vacanță.

Federația Națională a Sindicatelor din Administrație anunță că va începe procedura de strângere de semnături pentru participarea la acțiunile de protest și la greva generală.

Revendicările sindicaliștilor vizează acordarea normei de hrană pentru toți salariații din administrația publică locală și acodrarea vocherelor de vacanță.

Sindicaliștii spun că solicitările au fost formulate ca măsuri compensatorii pentru reducerea discrepanțelor salariale dintre angațații din administrație și celelalte categorii de bugetari până la intrarea în vigoare a legii uncie de salarizare. Sindicaliștii din administrația locală au mai fost în grevă de avertisment pe 12 iulie, iar pe 5 iulie au oprit activitatea timp de o oră la toate ghișeele din primării și consilii județene.

Inițial, greva generală trebuia să aibă loc pe 19 iulie, însă acțiunea a fost suspendată în urma negocierilor cu vicepremierul Vasile Dîncu.