Confidenţialitate

Angajații Comisiei de Învățământ din Senat, trimiși acasă. Soțul unei angajate a comisiei este coleg cu femeia confirmată cu coronavirus în București

Alertă de coronavirus la Palatul Victoria și la Palatul Parlamentului. Tot personalul Comisiei de învățământ din Senat a fost trimis acasă după ce s-a descoperit că soțul uneia dintre angajate este coleg cu femeia confirmată cu coronavirus ieri în București. Cu aceeași femeie au legătură și două cazuri de suspiciune de la Palatul Victoria.

Un angajat al Departamentului pentru Strategii Guvernamentale a intrat în contact direct cu angajata OSIM care a fost confirmată ieri pozitiv la testul de coronavirus.

Drept urmare, tuturor angajaților departamentului li s-a spus să rămână acasă până la noi dispoziții.

Cel de-al doilea caz de suspiciune este tot la Palatul Victoria. Este vorba despre una dintre bucătăresele de la Guvern al cărei fiu este coleg cu angajata OSIM infectată. Suspiciunea derivă din faptul că femeia de la bucătăria Executivului locuiește în aceeași casă cu fiul.

Alertă este și la Parlament, după ce s-a aflat că soțul unei angajate a comisiei de învățământ a Senatului este și el coleg la OSIM cu femeia depistată cu coronavirus.

Drept urmare, președintele Comisiei, social-democratul Liviu Pop, le-a transmis un mesaj colegilor săi parlamentari prin care i-a informat că toți angajații Comisiei au fost trimiși acasă și că ședințele programate pentru această săptămână s-ar putea să nu mai aibă loc.

Deocamdată niciuna dintre cele trei persoane care au intrat în contact cu femeia infectată nu a fost confirmată ca având coronavirus.