Angajații CFR ies, din nou, în stradă | AUDIO

Sindicaliștii CFR anunță că vor picheta Ministerul Transporturilor și sediul Guvernul.

Feroviarii denunță falimentarea domeniului.

Protestele sunt programate în perioada 16-19 septembrie și 23-26 septembrie.

”Protestăm pentru că parcul de material rulant al CFR CĂLĂTORI este vechi si insuficient si nu este reparat la timp si/sau reparațiile nu sunt de calitate pentru că se fac in graba din lipsă material rulant necesar și din lipsă meseriași necesari etc. Protestăm pentru că subcompensarea si lipsa de material rulant necesar, duce la micșorarea veniturilor anuale ale CFR CĂLĂTORI și la anulari de trenuri de călători în plin sezon etc. Protestăm pentru ca Autoritatea de Reformă Feroviară (ARF) să inteleaga ca trebuie sa înceapă să achiziționeze cele 80 Rame Electrice noi pe fonduri europene dar si alt material rulant necesar pe fonduri de la bugetul de stat si ca ARF să înțeleagă că nu mai poate subcompensa sistemul feroviar de călători pentru că acesta este deja pe marginea prăpastiei”, potrivit mesajului transmis de Maxim Rodrigo, președintele Federaţiei Sindicale a Transportatorilor Feroviari din România.

Angajații CFR sunt supărați și pe președintele Klaus Iohannis, care a cerut reexaminarea legii privind Statutul Personalului Feroviar.

Prin această lege, spun sindicaliștii, salariile ar urma să crească.

„Protestăm pentru că Parlamentul Romaniei să urgenteze respingerea reexaminarii Legii privind Statutul Personalului Feroviar solicitată nejustificat de Președintele Romaniei-Domnul Iohanis pentru că trebuie că salariile ceferistilor să crească și ele la creșterea salariului minim brut pe economie nu până la salariul minim brut pe economie ci in functie de salariul minim brut pe economie”, a mai spus Maxim Rodrigo, președintele Federaţiei Sindicale a Transportatorilor Feroviari din România.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS