Angajații CFR amenință cu proteste, dacă nu le vor fi majorate salariile cu 25%, până pe 20 aprilie

Grigore Mare, președintele Federației Naționale Feroviare Mișcare Comercial a spus că a discutat deja despre majorarea salariilor angajaților CFR cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

“Am avut o întâlnire cu ministrul Transporturilor şi i-am cerut creşteri salariale cu 25 la sută, departajare în coeficientul de ierarhizare în funcţie de volumul de muncă şi de activitate. De asemenea, am cerut ca atunci când se fac majorări ale salariului minim pe economie să meargă pe toată grila. Am cerut, de asemenea, condiţii mai bune de muncă, investiţii”, a spus Grigore Mare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Salariații CFR se plâng și de starea proastă a căilor ferate și a trenurilor. Ei atrag atenția că nu s-au mai făcut investiții de 27 de ani, deși există fonduri europene care pot fi accesate pentru modernizări.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liderul sindical Grigore Mare susține că a crescut numărul călătorilor, după ce guvernul a decis ca studenții să meargă gratuit cu trenul. Acesta avertizează că nu există suficiente vagoane care să facă față fluxului de pasageri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Problemele salariaților CFR vor fi prezentate luni miniștrilor Finanțelor și Economiei – a precizat liderul Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, care a avut o întrevedere cu premierul Sorin Grindeanu, pe aceeaşi temă.

Dumitru Costin a arătat că, dacă nu vor fi respectate cererile sindicaliştilor, BNS va susţine demersurile Federației Naționale Feroviare Mișcare Comercial . El a precizat că sindicaliştii aşteaptă termenul de 30 de zile promis de ministrul Transporturilor pentru obţinerea majorărilor salariale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS