Confidenţialitate

Angajaţii din sănătate ies în fața Ministerului Sănătății și al Ministerului Muncii pentru noi proteste | AUDIO

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” continuă protestele astăzi la Ministerul Sănătăţii. Angajaţii din sănătate sunt nemulțumiți că Guvernul îşi menţine intenţia de creştere a salariilor lor de bază cu doar 15% şi refuză să negocieze.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit unui comunicat al Federaţiei „Solidaritatea Sanitară”, deşi Guvernul prezintă măsura drept o creştere salarială, aceasta va fi doar o acoperire parţială a inflaţiei, și nu va fi o creştere a puterii de cumpărare a veniturilor salariale ale angajaţilor din sănătate.

Ei cer o creştere suplimentară a veniturilor medii salariale cu peste 22 de procente.

Azi, protestele vor începe la ora 12:00 în fața Ministerului Sănătăţii și vor continua la Ministerul Muncii, de la ora 13:00. Reprezentanţii angajaților din sănătate au transmis că pichetările din faţa celor două ministere sunt ultimele acţiuni de protest pe care le desfăşoară în stradă cu un număr redus de persoane.

Aceștia spun că vor continua cu o grevă generală ce se va desfăşura pe 29 februarie, dar și cu un miting naţional în Piaţa Victoriei, de Ziua naţională a personalului medical, pe 11 martie.

Astzăi, Guvernul va aproba în şedinţa de la ora 17:00, prin memorandum, organizarea de concursuri pentru ocuparea a peste 2.200 de posturi vacante din sectorul sănătate şi asistenţă socială.

Sursa foto: Facebook / „Solidaritatea Sanitară”

Citește și: Șefa CNAS, despre concediile medicale: Nu putem discuta despre un număr foarte mare de concedii medicale / „Populația României este, într-adevăr, bolnavă” | AUDIO