Confidenţialitate

Angajații din peste 1200 de primării de comune anunță noi proteste, după promisiunile neîndeplinite de către Guvern privind majorarea salariului | AUDIO

Proteste, de luni, în peste 1200 de primării de comune. Angajații din administrația locală cer salarii mai mari. Liderii sindicali spun că de 6 săptămâni Guvernul promite că va găsi soluții… dar acestea nu au mai apărut, spun liderii sindicali.

Dan Cârlan, liderul SCOR: „Au mai trecut 4 săptămâni de atunci și nu s-a întâmplat absolut nimic”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Au trecut 2 săptămâni, apoi încă 4… acum s-au făcut 6 săptămâni. Angajații din primăriile de comune spun că au avut suficientă răbdare. Guvernanții le-au promis creșteri de salarii – cu 500 de lei brut. Dar majorarea nu a mai apărut. Așa că vor începe, luni, acţiunile de protest. 60.000 de angajaţi „aşteaptă mila Guvernului”, spune liderul Sindicatului Salariaţilor Comunelor şi Oraşelor din România – SCOR, Dan Cârlan.

„Au mai trecut 4 săptămâni de atunci și nu s-a întâmplat absolut nimic. Impactul financiar a fost calculat din prima întâlnire de către colegii de la Ministerul Finanțelor. Este unul infim. Sunt 315 milioane de lei. Astăzi, când vorbim, au mai rămas vreo 300 din ele”, a declarat liderul Sindicatului Salariaţilor Comunelor şi Oraşelor din România – SCOR, Dan Cârlan.

Angajații din primăriile de comune vor face grevă de avertisment de două ore, zilnic, întreaga săptămână. În restul programului, vor fi în grevă japoneză, prin metoda excesului de zel. Adică, la ghișeu ar putea să fie mult mai meticuloși și mai atenți la verificarea documentelor sau vor rezolva solicitările în termenul maxim permis de lege. Spre exemplu, pentru unele solicitări, termenul poate fi de 15 sau 30 de zile.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Procesul socrilor lui Cătălin Cherecheș, în care sunt acuzați de dare de mită, începe joi | AUDIO