Confidenţialitate

Angajaţii din muzeele şi bibliotecile publice din România intră în grevă japoneză. Muzeograf: Am declanșat toate formele legale pentru o grevă generală | AUDIO

Angajații din muzeele și bibliotecile publice încep joi, 4 aprilie, seria de acțiuni de protest față de „situația dramatică în care se află”.  Primul pas este greva japoneză înaintea grevei generale, programată pentru luna viitoare.

Mihaela Simion, muzeograf la Muzeul Național de Istorie a României, din partea Federația Sindicală Cultumedia: „Am declanșat toate formele legale pentru a parcurge pașii către greva generală”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Toate muzeele și bibliotecile ce sunt parte a Federației noastre sindicale – asta înseamnă cam 80% din muzeele din România  – vor începe cu purtarea unei banderole albe la toate punctele de lucru. Între timp, am declanșat toate formele legale pentru a parcurge pașii către greva generală, ce va avea loc, probabil, în paralel cu Ziua Internațională a Muzeelor și cu Noaptea Muzeelor din data de 18 mai”, a declarat Mihaela Simion, muzeograf la Muzeul Național de Istorie a României.

Principalele nemulțumiri ale sindicaliștilor sunt legate de salarii

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Principalele noastre nemulțumiri sunt legate de permanenta discriminare și umilire a acestui personal. S-a creat situația halucinantă în care un muzeograf debutant în sistemul de învățământ dintr-un muzeu acreditat sau neacreditat are salariul – cu 20 de lei salariul de bază – mai mare decât cea mai înaltă funcție din sistemul muzeelor și bibliotecilor publice de stat”, a declarat Mihaela Simion, muzeograf la Muzeul Național de Istorie a României.

Sursa foto: Culturmedia

Citește și: Măicuțe false, audiate după ce au păcălit mai mulți oameni de la care au obținut peste 250.000 de lei după ce le-au promis diverse ritualuri | AUDIO