Angajați ai Petromidia și Rominserv, convocați la Parchet în legătură cu incendiul din 22 august. Rafinăria a intrat în revizie

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a convocat, în cadrul anchetei oficiale a autorităţilor privind incidentul care a avut loc pe 22 august în incinta rafinăriei Petromidia, patru angajați ai Rompetrol Rafinare și ai Rominserv.

Convocarea este pentru 31 august arată un comunicat al Rompetrol Rafinare. Ambele societăţi au demarat o ancheta internă pentru a elucida împrejurările care au cauzat incendiul din 22 august.

Trei persoane au fost rănite și o alta a încetat din viață în urma unei explozii și a unui incendiu care au avut loc pe 22 august în incinta Petromidia.

 

Rafinăria Petromidia, în revizie

Rompetrol Rafinare, parte a KMG International, a notificat săptămâna trecută autorităţile locale de mediu în legătură cu intrarea în revizie a rafinăriei Petromidia.

Lucrările erau programate iniţial pentru luna septembrie şi fac parte din programul de întreținere periodică a instalaţiilor.

Rafinăria a finalizat deja procedurile de oprire eşalonată a instalaţiilor şi urmează golirea şi curăţarea cu abur a echipamentelor. În această perioadă se vor realiza lucrări de reparaţie şi probe tehnologice în instalaţii.

Pe parcursul acestei perioade, compania va continua livrările de produse către clienţii şi partenerii săi, conform angajamentelor asumate.

Activitatea rafinăriei Petromidia şi a diviziei de petrochimie a fost oprită în perioada 11 octombrie – 20 noiembrie 2015 pentru realizarea reviziei generale programate de 5 ani, valoarea totală a investiţiilor realizate ridicându-se la 82 milioane de dolari.  

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS