Confidenţialitate

Angajată de la DGASPC Sector 4, acuzată că ar fi vândut un copil

O angajată a Direcției pentru  Protecția Copilului din București este acuzată că a vândut bebelușul unei femei sărace unei familii înstărite din Ilfov. Suma ar fi de 10.000 de euro, potrivit lui  Vișinel Bălan, fost vicepreședinte Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.

Vișinel Bălan, fost vicepreședinte al Autorității pentru Protecția Copilului, solicită – pe Facebook – intervenția ministrului Gabriela Firea și a primarului sectorului 4, după ce dezvăluie că o angajată de la Protecția Copilului Sector 4 ar fi vândut un bebeluș unei familii bogate din Ilfov.

Potrivit profesorului Vișinel Bălan, chiar șefa serviciului care se ocupa de Prevenirea Separării Copilului de Familie, ar fi preluat bebelușul din maternitate și l-ar fi dat în grija unei familii din Ilfov. Tot el citează surse apropiate din poliție, care spun că femeia ar fi primit 10.000 de euro de la familia respectivă.

Potrivit procurorilor, mama îi încredințase funcționarei nou-născutul în vederea adopției. Ulterior s-ar fi răzgândit, însă nu a mai primit înapoi copilul, așa că a anunțat poliția. Se întâmpla în aprilie anul trecut. Oamenii legii au găsit fetița, care a ajuns în cele din urmă la mama sa, iar șefa de la DGASPC a fost reținută de poliție pentru 24 de ore. Ancheta a fost preluată de Parchetul Sectorului 4.

Vișinel Bălan susține că după aproximativ 2-3 luni, angajata ar fi fost mutată la Serviciul Adulți. El cere acum demiterea Elenei Tudor, președinta Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.

Manuela Nicolescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.