Confidenţialitate

Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, bănuit de fapte de corupție – surse

Primarul Sectorului 1 din București, Andrei Chiliman, ar fi vizat de o anchetă a DNA.

Procurorii anticorupție au făcut percheziții la sediul instituției, iar surse judiciare susțin că domnul Chiliman ar fi bănuit de trafic de influență.

Mai mulți oameni de afaceri sunt de asemenea implicați în cercetări. Direcția Anticorupție anunță că serviciul din Ploiești al instituției verifică presupuse infracțiuni comise în ultimii nouă ani. După cum transmite corespondenta Europa FM Diana Frîncu, ancheta ar avea legătură cu acuzațiile de corupție aduse cumnatului premierului Ponta, Iulian Herțanu.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, este vizat de o anchetă a DNA, procurorii anticorupție făcând percheziții, joi, la sediul primăriei, surse judiciare afirmând că primarul ar fi suspectat de trafic de influență.

La ora transmiterii acestei știri, la sediul DNA Ploiești sunt așteptați primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, și alte trei persoane.

 

De asemenea, au loc percheziții la sediul Primăriei Sectorului 1, precum și la locuința primarului și la locuințele celorlați trei suspecți în acest dosar.

Într-un comunicat de presă transmis joi, Direcția Națională Anticorupție anunță că Serviciul Teritorial Ploiești face cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind infracțiuni asimilate celor de corupție și infracțiuni de corupție comise în perioada 2006 – 2015.

DNA precizează că în acest dosar au loc șapte percheziții în București, dintre care una la sediul unei instituții publice.