Confidenţialitate

Când ar putea începe etapa a treia de vaccinare anti-COVID | VIDEO

Alice Iacobescu l-a avut invitat, la Piața Victoriei, pe Andrei Baciu, vicepreședintele Comitetului Național de Vaccinare, secretar de stat în Ministerul Sănătății, care a oferit mai multe detalii cu privire la începerea etapei a treia de vaccinare anti-COVID.

Vicepreședintele Comitetului Național de Vaccinare spune că ultima etapă de vaccinare ar putea începe în luna aprilie, atunci când vor fi așteptate câteva milioane de doze de vaccin anti-COVID:

„În aprilie-mai vom avea câteva milioane de doze de vaccin care vor sosi, pe lună, în țară și aici vom face, probabil, trecerea la ultima etapă, etapa a treia, în care să accelerăm la maximum campania de vaccinare.”

Totul depinde de numărul de doze primite versus numărul de programări din etapa a doua, explică Andrei Baciu:

„Depinde și de câte vaccinuri vor primi autorizație, și de indicația fiecărui vaccin în parte . (…) Va fi cum a fost și tranziția de la etapa întâi la etapa a doua, va fi o îmbinare de doi factori importanți: numărul de doze care sosesc și numărul de programări pentru etapa doua. În momentul în care există un surplus de doze față de numărul de programări în etapa a doua, se deschide automat și etapa treia, ultima.”

Urmăriți în continuare emisiunea integrală: