Confidenţialitate

Andrei Baciu spune că România este în grafic pentru implementarea certificatului verde, lansat la nivelul UE la 1 iulie

Certificatul verde de vaccinare va fi lansat la nivel european de la 1 iulie.

România este în grafic cu procedurile pentru ca acest certificat să fie disponibil de luna viitoare, a  anunțat vicepreședintele campaniei naționale de vaccinare, Andrei Baciu. El a precizat că acest document le va fi necesar celor care doresc să călătorească:

„Noi vom folosi în România modelul prezentat de Comisia Europeană. Cel mai important element este dat de codul QR, elementul care va garanta veridicitatea acestui certificat. Suntem în grafic cu toate acțiunile, acesta este planificat a fi lansat pe data de 1 iulie la nivel european.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Certificatul va putea fi descărcat de un pe un site creat de Serviciul de Telecomunicații Speciale, a precizat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu:

„Vom avea un site, o platformă, unde ne vom crea un cont, ne autentificăm și pe baza contului creat vom primi pe email un link de unde vom putea descărca acest certificat, certificat care se referă la 3 situații: fie la faptul că suntem vaccinați, se poate referi la recuperare, la faptul că am trecut prin boală (…) sau a treia posibilitate, absența infectării în acest moment, dată de un rezultat RT PCR negativ.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.