Confidenţialitate

Andreea Moldovan: Vom afla câte teste rapide au fost făcute în școli | AUDIO

542 de clase şi-au suspendat activitatea de la începutul semestrului până acum după ce au fost identificate mai multe cazuri de coronavirus. 600 delevi au fost confirmaţi cu Sars-Cov-2 şi peste 470 de angajaţi din învăţământ. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, medicul Andreea Moldovan, a declarat la emisiunea Piața Victoriei, moderată de Alice Iacobescu, că în zilele următoare se va şti şi câte teste rapide antigenice au fost făcute în  unităţile de învăţământ, practic, câte din aceste cazuri au fost confirmate direct în şcoli.

”Este atât de important dacă un copil trece de triajul epidemiologic de acasă și nu are simptome și merge la școală, trece și de triajul epidemiologic de la intrarea în școală. Dar poate să ajungă în clasă și la ora a treia de curs să își dea seama că nu se simte bine. Acolo este acel rol al testelor care se fac în școală.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prezentă la emisiunea Piaţa Victoriei, Andreea Moldovan spune că reticenţa cu care a fost privită introducerea testării rapide în şcoli să fie eliminată atunci când toată lumea va înţelege că este o măsură de precauţie necesară pentru combaterea răspândirii virusului