Confidenţialitate

Andreea Esca explică, la Deșteptarea României, de ce un bărbat are mai multe șanse de angajare față de o femeie

Un patron se va gândi de două ori înainte să angajeze o femeie, de teamă ca aceasta să nu plece în concediu de naștere, spune Andreea Esca, la Deșteptarea României:

„Până la urmă suntem într-o societate capitalistă, eu dețin o companie și vreau să-mi meargă bine. Eu știu că în momentul în care doresc să angajez o tânără, ea, în momentul în care vrea să facă un copil, în următoarea lună sau în următorul an, mie îmi schimbă complet gândirea asupra a ceea ce vreau să fac cu societatea mea.”

În schimb, un bărbat, la fel de bine pregătit, va avea mai multe șanse de a primi jobul respectiv, susține jurnalista:

„Normal că, dacă am să găsesc un bărbat, pe care-l consider la fel de bine pregătit ca această femeie care a venit la interviu, dar știu că el nu va avea această pauză, în care s-ar duce să nască, să alăpteze, o să-l angajez pe bărbatul respectiv. Nu poți să spui că nu e fair, fiecare este în poziția în care este.”

În schimb, asta nu ar trebui să împiedice femeile să-și dorească un copil, a subliniat Andreea Esca, la Europa FM:

”Nu sunt deloc de acord ca, în timpul carierei, să-ți fie frică să faci un copil că te dă afară. Eu mă gândesc doar în momentul în care te angajează, pentru că mă gândesc că se fac niște planuri pe un termen. Pe de altă parte, nu ar trebui să împiedice nicio femeie să-și dorească să aibă un copil, vorbim doar despre niște lucruri concrete.”

Urmăriți emisiunea integrală: