Confidenţialitate

Anchete în desfășurare la Complexul Energetic Oltenia, după ce concursul de ocupare a funcțiilor de conducere a fost câștigat de cei cărora le expirase mandatul | AUDIO

Mai multe anchete au fost deschise la Complexul Energetic Oltenia, companie aflată în subordinea Ministerului Energiei, pentru a se verifica modul în care a fost făcută selecția pentru directoratul societății. 30 de candidați au intrat în competiție pentru 3 posturi în conducerea companiei.

Cei aleși sunt aceiași care au ocupat posturile până la concurs, lucru care a stârnit mai multe controverse în rândul celorlalți participanți.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

O firmă din Cluj a fost cea care a desemnat câștigătorii. Din cele 30 de persoane înscrise la selecție, au fost alese aceleași cărora le expirase mandatul. Au urmat acuzații din partea celor care au pierdut, drept pentru care Ministerul Energiei și-a trimis corpul de control în verificări. Anchetă au deschis și procurorii anticorupție, iar ofițerii Directori Generale Anticorupție au ridicat deja mai multe documente ale acestui concurs.

Miza este una mare, un membru al directorului în cadrul companiei energetice încasează lunar peste 20.000 de lei plus alte bonificații. Suspiciunea de fraudare a plecat de la faptul că fix cei care ocupaseră posturile până atunci și cărora le-au expirat mandatele, au fost desemnați câștigători. Săptămâna trecută, Consiliul de supraveghere trebuia să valideze mandatele câștigătorilor, însă în urma anchetelor deschise, ședința nu a mai avut loc.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Percheziții DNA la Direcția Regională Vamală București, într-un dosar de luare de mită | AUDIO